שיפוץ בית פרטי

שיפוץ בית פרטי במושב בעמק חפר.

בפגישות הראשוניות עם בני הזוג הגדרנו שהקו המנחה העיקרי יהיה תכנון בית חם, עם חשיבות רבה לניקיון החלל, פתיחתו לאור והגדלה של הפונקציות השונות לאחר שהילדים גדלו ועזבו את הבית. בני הזוג ביקשו שעיצוב החלל יתאים למידותיהם ולאורח חייהם, תוך התחשבות בתקציב מוגבל.

מבט על שיפוץ בית פרטי לפני ואחרי 

אחרי שיפוץ

לפני השיפוץ

חלל המטבח 

חלל המטבח התמלא עם השנים בחפצים רבים, אשר העמיסו על החלל ויצרו תחושה של אי סדר ושל חלל חשוך וסגור. בני הזוג העניקו חשיבות רבה ליצירת ממשק פנים/ חוץ רחב ומואר. המטבח תוכנן בסגנון כפרי מודרני עם מחשבה על הגדלת המרחב ושטחי האחסון.

 חלל המגורים

מבחינה פרוגרמטית היה חשוב ליצור אזור של סלון ומטבח פתוחים אחד לשני, כחלופה לפינת האוכל שהייתה בצמוד למטבח, יצירת האי במרכז המטבח הופך בקרב כל המשפחה למקום מפגש משפחתי.

  חלל המגורים/סלון

בחלל הסלון בוצעה הוספה של נקודות תאורה.

התאורה היא אלמנט המשפיע על המראה הכללי, ולכן לא כדאי לחסוך בה. כדי ליצור עניין בחלל המגורים השתמשנו במספר מוקדי תאורה שונים כחלק מרצון ובקשותיהם לבית מואר וחם.